Το πρώτο A220-300 της EgyptAir ολοκλήρωσε επιτυχώς την εναρκτήρια δοκιμαστική πτήση του από τη γραμμή συναρμολόγησης Mirabel. Το πρώτο από τα 12 τα αεροσκάφη EgyptAir της αρχικής παραγγελίας πρόκειται να παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Κάιρο τις επόμενες εβδομάδες.

Το A220 της EgyptAir θα προσφέρει στους επιβάτες μεγαλύτερη άνεση, καθώς η καινοτόμος καμπίνα του διαθέτει τα μεγαλύτερα καθίσματα στην οικονομική θέση, για αεροσκάφος ενός διαδρόμου και πανοραμικά παράθυρα για πιο φυσικό φως. Το αεροσκάφος που είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια διάταξη καμπίνας 134 θέσεων, θα εισέλθει τώρα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης πριν από την παράδοση.

Το A220 προσφέρει ασυναγώνιστη απόδοση καυσίμου και πραγματική άνεση ευρείας ατράκτου σε ένα αεροσκάφος μονού διαδρόμου. Το A220 συνδυάζει κορυφαία αεροδυναμική, προηγμένα υλικά και τελευταίας γενιάς PW1500G της Pratt
& Whitney’s με στροβιλοκινητήρες που προσφέρουν τουλάχιστον 20% χαμηλότερη
καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς. Με εύρος έως και 3.400 nm (6.300 χλμ.), το A220 προσφέρει την απόδοση μεγαλύτερων αεροσκαφών μονού διαδρόμου.

Περισσότερα από 80 αεροσκάφη A220 πετούν με 5 χειριστές σε περιφερειακές και διηπειρωτικές διαδρομές στην Ασία, την Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική, αποδεικνύοντας την μεγάλη ευελιξία της τελευταίας προσθήκης της Airbus.