Μια ομάδα Βρετανών ακτιβιστών, με την ονομασία «Heathrow Pause», που διαδηλώνουν κατά της κλιματικής απορρύθμισης, ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, τα drones θα απογειώνονται μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια που σύμφωνα πάντα με την οργάνωση, θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει πολλές πτήσεις. Επιπροσθέτως, τόνισαν πως τα drones θα πετούν μέχρι το ύψος ενός ανθρώπου και το αεροδρόμιο θα είναι ειδοποιημένο μία ώρα νωρίτερα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του Χίθροου αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.