Η Egyptair παρέλαβε το πρώτο από τα 12 A220-300 που έχει παραγγήλει και έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας που χρησιμοποιεί A220, με έδρα τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ο έκτος παγκοσμίως. Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Κάιρο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος στις διαδρομές προς και από τον κύριο αιγυπτιακό κόμβο του στο Κάιρο τις επόμενες μέρες.

Εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, μαζί με στελέχη της Airbus Canada Limited Partnership γιόρτασαν την παράδοση του αεροσκάφους ,στην τελική γραμμή συναρμολόγησης του A220 Mirabel.

“Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τα πρώτα μας αεροσκάφη A220 και είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, που παρέλαβε και θα ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες του Α220, που είναι τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη στον κόσμο”, δήλωσε ο Capt. Ahmed Adel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Egyptair Holdings.

Τα αεροσκάφη τύπου A220 της Airbus αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκτέλεσης της στρατηγικής ανάπτυξης της Egyptair “Horizon 2025″ και του εκσυγχρονισμού του στόλου.”

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Egyptair στην αυξανόμενη οικογένεια του A220 και ανυπομονούμε να δούμε τους επιβάτες τους να απολαμβάνουν την εμπειρία του ταξιδιού τους, μέσα στο φωτεινό, ευρύχωρο και σύγχρονο A220”, δήλωσε ο Philippe Balducchi, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Canada Limited Partnership και επικεφαλής της Airbus στον Καναδά.

Το ολοκαίνουργιο A220-300 της Egyptair διαθέτει καμπίνα δύο κατηγοριών με 140 θέσεις,  15 premium οικονομικές θέσεις και 125 καθίσματα οικονομικής θέσης, προσφέροντας σε κάθε επιβάτη μεγαλύτερο επίπεδο άνεσης.

Το A220 είναι το μόνο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε για την “αγορά” των 100-150 θέσεων. Προσφέρει ανεπανάληπτη εξοικονόμιση καυσίμου και άνεση στους επιβάτες, για αεροσκάφος μονού διαδρόμου. Το A220 συνδυάζει την κορυφαία αεροδυναμική, τα προηγμένα υλικά και κινητήρες τελευταίας γενιάς PW1500G της Pratt & Whitney, που προσφέρουν τουλάχιστον 20% χαμηλότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Η Egyptair διαθέτει σήμερα ένα στόλο 15 αεροσκαφών Airbus, ενώ περιμένει να παραλάβει ακόμα 15 αεροσκάφη A320neo και 11 αεροσκάφη A220, που πρόκειται να παραδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Με παραγγελίες για πάνω από 500 αεροσκάφη στα τέλη Αυγούστου 2019, το A220 έχει όλα τα διαπιστευτήρια για να κερδίσει το μερίδιο του λέοντος στην αγορά αεροσκαφών των 100 έως 150 θέσεων, που εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 7.000 αεροσκάφη για τα επόμενα 20 χρόνια.