Επισκεφτήκαμε το «The Pilot Center», το πρώτο κέντρο πτήσης με επαγγελματικούς προσομοιωτές, και ζήσαμε μια αληθινή εμπειρία πτήσης.

Γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη

Hρθε στην Ελλάδα το πρώτο ψυχαγωγικό κέντρο πτήσης για το κοινό, με επαγγελματικούς προσομοιωτές AirbusA320 και FalconF-16, που πραγματικά θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι βρίσκεστε στον αέρα.


Μετά την επιτυχία των κέντρων προσομοίωσης πτήσης σε όλο τον κόσμο, το «The Pilot Center» δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση στο πραγματικό πιλοτήριο ενός επιβατικού ή ενός μαχητικού αεροσκάφους.
Ο προσομοιωτής πτήσης του εμπορικού αεροσκάφους Airbus A320 είναι ένα ακριβές αντίγραφο του πραγματικού αεροπλάνου, που χρησιμοποιείται από τις αεροπορικές εταιρείες, με πλήρως λειτουργικούς ελέγχους και όργανα.

Εμείς μπήκαμε στο πιλοτήριο του προσομοιωτή κλίμακας 1 προς 1, το πήραμε στα χέρια μας και ζήσαμε μια συναρπαστική αυθεντική εμπειρία πτήσης, καθώς νιώσαμε σαν αληθινός κυβερνήτης.


Oλοι οι πίνακες και τα όργανα στο πιλοτήριο λειτουργούν ακριβώς όπως σε ένα πραγματικό αεροσκάφος. Η διάταξη του θαλάμου διακυβέρνησης και το οπτικοακουστικό σύστημα καθιστούν την πτήση εξαιρετικά ρεαλιστική. O κυβερνήτης είστε εσείς και ένας έμπειρος, επαγγελματίας εκπαιδευτής πιλότος δίπλα σας είναι ο συγκυβερνήτης, που σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα σε μια πτήση που αγγίζει τα όρια της… πραγματικότητας.


Και βέβαια στην πτήση σας μπορείτε να διαλέξετε εσείς το σενάριο που θα θέλατε να ακολουθήσετε. Πρώτα, θα επιλέξετε ένα αεροδρόμιο από τους 24.000 προορισμούς, την ώρα που θα πετάξετε, αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Γιατί αν θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας, μπορείτε να αψηφήσετε του κανόνες και να προσθέσετε ακόμα και βλάβες ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης! Δεν είναι τυχαίο που και επαγγελματίες πιλότοι επιλέγουν αυτόν τον προσομοιωτή για να γράψουν ώρες πτήσεις…

Ο προσομοιωτής πτήσης Falcon F-16, που διατίθεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, προσφέρει όλες τις λειτουργίες του πραγματικού F-16 και θα νιώσετε ακριβώς όπως και οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών. Το cockpit, μέσα στο οποίο θα βρεθείτε, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Τα χαρακτηριστικά πτήσης, οι διακόπτες, οι αυτοματισμοί, οι φάκελοι των όπλων αγγίζουν την πραγματικότητα! Με τα χέρια σας στα χειριστήρια θα εκτελέσετε την απογείωση, μια σειρά από ακροβατικά, όπως loopsplits, hardturns, ταχεία άνοδο, ελιγμούς και στα τρία επίπεδα, ενώ θα μπορέσετε να σπάσετε και το φράγμα του ήχου. Ως χειριστής του μαχητικού θα κάνετε χρήση radar, στοχοποίηση, εγκλωβισμό εναέριων στόχων και θα εκτελέσετε βολές αέρος. Τέλος, θα επιστρέψετε για προσγείωση. Oλη αυτή η πτήση θα πραγματοποιηθεί άνωθεν του ελλαδικού χώρου χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση του «Ικαρος», ένα add-on που δημιουργήθηκε από Ελληνες με αγάπη για την πτήση.


Στo κέντρο προσομοίωσης πτήσης «The Pilot Center», άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν καθημερινά την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν αξέχαστες εμπειρίες προσομοίωσης πτήσης, να πάρουν πραγματικά τον έλεγχο στα χέρια τους και να νιώσουν τι θα πει να πετάει κανείς ένα αεροσκάφος.