Η Ινδική IndiGo παρήγγειλε 300 νέα αεροσκάφη στην Airbus και είναι από τις μεγαλύτερες παραγγελίες που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή εταιρία από έναν μόνο αερομεταφορέα.

Όλα τα νέα αεροσκάφη ανήκουν στη σειρά A320neo, καθιστώντας την ινδική αεροπορική εταιρεία τον μεγαλύτερο αγοραστή αεροσκαφών παγκοσμίως για τα μοντέλα αυτής της σειράς. Η παραγγελία θα περιλαμβάνει τα μοντέλα αεροσκαφών A320neo, A321neo και A321XLR.Όπως μεταδίδει το CNBC ο Guillaume Faury Chief Executive Officer της Airbus δήλωσε ότι «Είμαστε ευτυχείς που η IndiGo, ένας από τους πρώτους πελάτες μας για τη σειρά του A320neo, συνεχίζει να χτίζει το μέλλον της με την Airbus. Η Indigo γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος πελάτης μας για την σειρά A320neo».

Σύμφωνα με το CNBC η συμφωνία θα αποφέρει στην Airbus 33 δισ. δολάρια με βάση τις τιμές του καταλόγου της ωστόσο, συνηθίζονται και μεγάλες εκπτώσεις κατά τη διαπραγμάτευση.

Με την αγορά αυτή η IndiGo θα διαθέτει 730 αεροπλάνα από την οικογένεια των A320.

Η Riyaz PeerMohamed, επικεφαλής της ομάδας για την εξαγορά αεροσκαφών και οικονομικό στέλεχος της IndiGo, δήλωσε ότι τα νέα αεροσκάφη θα επιτρέψουν στην IndiGo να διατηρήσει την εστίασή της στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την αποδοτικότητα των καυσίμων. Σημαντικό ακόμη είναι, πως οι μετοχές της Airbus σημειώνουν άνοδο κατά 1,6% ενώ συνολικά μέσα στο έτος έχουν καταγράψει άνοδο περισσότερο από 50%.