Η γερμανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, τον πραγματικό αριθμό των ταξιδιωτών στους οποίους οφείλεται αποζημίωση μετά την κατάρρευση των γερμανικών τουρ οπερέιτορ του Thomas Cook και της Tour Vital.

Οι ταξιδιώτες αυτοί, οι οποίοι είχαν ήδη καλύψει το κόστος των πακέτων για τα οποία είχαν κάνει κράτηση ανέρχονται σε 500.000 και το σύνολο των κρατήσεών τους είναι 200.000.Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση που συζητήθηκε σε συνάντηση της επιτροπής τουρισμού και άλλων σωματείων της Bundestag που χειρίζονται την υπόθεση. Τόσο η Thomas Cook Γερμανίας όσο και ο πτωχευμένος τουρ οπερέιτορ Tour Vital είχαν ασφαλίσει τις πληρωμές των ταξιδιωτών μέσω της Zurich Group.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι διαχειριστές αφερεγγυότητας της Thomas Cook Γερμανίας είχαν υπολογίσει τον αριθμό των ταξιδιωτών στους οποίους οφείλονται αποζημιώσεις σε 525.000, καθώς τα ταξίδια τους ακυρώθηκαν. Λίγο μετά την πτώχευση, στις 25 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν εκτιμήσεις για 660.000 κρατήσεις (και όχι ταξιδιώτες), οι οποίες πλέον διαψεύδονται. Μάλιστα, επειδή το πλαφόν του ποσού αποζημιώσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 110 εκατ. ευρώ, η Zurich θα αποζημιώσει τους ταξιδιώτες αυτούς κατά το 17,5% του κόστους ταξιδίου που είχαν καταβάλλει.Για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης, οι ταξιδιώτες που επηρεάστηκαν θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στον πάροχο υπηρεσιών Kaera η οποία έχει οριστεί από τη Zurich.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να καλύψει τη διαφορά στις αποζημιώσεις όμως οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες θα καταβληθούν τα χρήματα θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2020.