Η Spirit Airlines που εδρεύει στην Αμερική οριστικοποίησε την συμφωνία αγοράς με την Airbus για τα αεροσκάφη Α320neo Family.

Τον Οκτώβριο τα δύο μέλη υπέγραψαν και ανακοίνωσαν μνημόνιο κατανόησης (Memorandum of understanding (MoU) για την αγορά 100 αεροσκαφών ώστε να ανταποκριθούν στις μελλοντικές απαιτήσεις του στόλου της αεροπορικής εταιρείας.

Η Spirit έχει τη βάση της στην Νότια Φλόριντα και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πτήσεις σε όλη της Αμερική, τη Λατινική Αμερική αλλά και την Καραιβική. Η αεροπορική εταιρεία θα ανακοινώσει μελλοντικά και την επιλογή των μηχανών.

Τα καλύτερα σε πωλήσεις A320neo Family διαθέτουν από τις ευρύτερες καμπίνες στην βιομηχανία και θα αποφέρουν μείωση καυσίμων κατά 20% περίπου, καθώς και μείωση του θορύβου κατά 50% σε σύγκριση με τα αεροσκάφη της προηγούμενης γενιάς, χάρη στην ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών σε κινητήρες νέας γενιάς και των Sharklets.

Οι σταθερές παραγγελίες παγκοσμίως για την οικογένεια A320neo ξεπέρασαν τις 7.300 από περισσότερους από 110 παγκόσμιους πελάτες.