Μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης με τον κοροναϊό όπως διαμορφώνεται, στις 30 Ιανουαρίου 2020 ο όμιλος Air France-KLM αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις της Air France και της KLM από και προς την Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020.

Ο όμιλος Air France-KLM συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της εκδήλωσης του κοροναϊού στην Κίνα, διατηρώντας παράλληλα στενές επαφές με τις διεθνείς αρχές υγείας και πολιτικής αεροπορίας.

«Η υγεία και η ασφάλεια των 85.000 υπαλλήλων μας και των 100 εκατομμυρίων πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε ο Benjamin Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Air France KLM Group.

«Είμαι υπερήφανος για τον επαγγελματισμό των εργαζομένων μας στην Ευρώπη, στην Κίνα και στο εξωτερικό και την αδιάλειπτη αφοσίωσή τους στο να εξασφαλίσουν την δυνατότητα επιστροφής των ιπταμένων και μη συναδέλφων τους καθώς και των πελατών μας στην βάση τους και στις οικογένειές τους. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, την China Eastern».

Από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, η Air France πραγματοποιεί ειδικές πτήσεις προς και από τη Σαγκάη και το Πεκίνο με πληρώματα που πετούν εθελοντικά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιστροφή εργαζομένων και πελατών στο Παρίσι, ενώ οι πτήσεις της KLM από το Άμστερνταμ έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, θα δώσουν την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό και πελάτες να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

 

Στο μεταξύ, το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ομάδα Ισπανών πολιτών θα επαναπατριστεί από την Ουχάν τις επόμενες ώρες στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης επαναπατρισμού από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε νωρίτερα πως οι περίπου 20 Ισπανοί θα τεθούν για 14 ημέρες σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη χώρα.

Δείτε κι αυτό: Air France – KLM και Japan Airlines εξετάζουν την απόκτηση ποσοστού της Malaysia Airlines

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ είπε πως έλαβε επιβεβαίωση ότι η απομάκρυνση πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ουχάν μπορεί να λάβει χώρα αύριο Παρασκευή.

«Με ικανοποίηση λάβαμε επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι η πτήση για τον επαναπατρισμό πολιτών του ΗΒ από το αεροδρόμιο της Ουχάν μπορεί να αναχωρήσει στις 05:00 τοπική ώρα της Παρασκευής» (αύριο), είπε ο Ράαμπ.