Η Green Africa Airways, η νέα αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στo Lagos της Νιγηρίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας για 50 αεροσκάφη A220-300, μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες που θα τοποθετηθούν παγκοσμίως στο πρόγραμμα A220 το μεγαλύτερο της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Babawande Afolabi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Green Africa Airways, δήλωσε: «Μαζί με την Airbus είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη παραγγελία για A220 από την αφρικανική ήπειρο. Η ιστορία της Green Africa είναι μια ιστορία επιχειρηματικής τόλμης, στρατηγικής προοπτικής και μια σταθερή δέσμευση για τη χρήση της δύναμης των αεροπορικών ταξιδιών ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Airbus, Christian Scherer, μιλώντας από το Singapore Airshow, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το έργο της Green Africa, τις φιλοδοξίες και τον επαγγελματισμό της, που αποδεικνύεται από τις απαιτητικές επιλογές της.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του A220 θα επιτρέψουν στην αεροπορική εταιρεία να ξεκλειδώσει προορισμούς και διαδρομές που προηγουμένως θα θεωρούνταν μη βιώσιμες. Προσβλέπουμε στην εταιρική μας σχέση με την Green Africa και θα συνοδεύσουμε την ανάπτυξή της με τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη της κατηγορίας της ».

Το A220 είναι το μόνο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε για την αγορά των 100-150 θέσεων. Προσφέρει απίστευτη απόδοση καυσίμων και ευρεία άνεση επιβατών σε αεροσκάφη μονού διαδρόμου. Το A220 συνδυάζει κορυφαία αεροδυναμική, προηγμένα υλικά και τελευταίας γενιάς PW1500G με στροβιλοκινητήρες με προσανατολισμό PW1500G που προσφέρουν τουλάχιστον 20% λιγότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς, καθώς και σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές με μειωμένο αποτύπωμα θορύβου.

Το A220 προσφέρει την απόδοση μεγαλύτερων μονόκλινων αεροσκαφών. Στα τέλη Ιανουαρίου 2020, το Α220 είχε συγκεντρώσει 658 παραγγελίες.

H Green Africa Airways, είναι η νέα αεροπορική εταιρεία της Νιγηρίας, η οποία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Αφρικής και φιλοδοξεί να γίνει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας όχι μόνο της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου.