Αρκετές είναι οι αεροπορικές, που ακυρώνουν τις πτήσεις τους στους προορισμούς που έχουν σημειώσει ραγδαία άνοδο κρουσμάτων κοροναϊού.

Πτήσεις σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ν. Κορέα και το Ιράν ακυρώνονται λόγω της χαμηλής ζήτησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών που θέτουν οι κυβερνήσεις. Οι περισσότερες ακυρώσεις σημειώνονται από αεροπορικές στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ακολουθεί η λίστα με τις αεροπορικές που έχουν προχωρήσεις σε ακυρώσεις:

Air Busan

Ακυρώνει τις πτήσεις σε Ωκεανία και Ασία, και ειδικά στη Ν. Κορέα και την περιοχή Νταεγκού, που ο ιός επεκτείνεται ραγδαία. Άλλοι προορισμοί που επηρεάζονται είναι η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες, το Βλαδιβοστόκ και η Μογγολία.

Air New Zealand

Ακυρώνει τις πτήσεις από το Auckland προς της Σεούλ της Ν. Κορέας από τις 8 Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου.

Air Seoul

Ακυρώνει πτήσεις και σε προορισμούς πέραν της Κίνας, όπως στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και την Καμπότζη.

Asiana Airlines

Μειώνει τις πτήσεις της μεταξύ της Ν. Κορέας, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ και αναστέλλει τις πτήσεις προς το Νταεγκού.

Air Arabia

Το δρομολόγιο μεταξύ Μπαχρέιν και Σάρτζα επηρεάστηκε από τη 48ωρη απαγόρευση πτήσεων μεταξύ του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Μπαχρέιν ξεκίνησε την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων προς το Ντουμπάι και τη Σάρτζα από τις 24 Φεβρουαρίου.

Delta Air Lines

Έχουν διακόψει τα δρομολόγια που συνδέουν τη Μινεάπολις με τη Σεούλ λόγω της έξαρσης του ιού στη Ν. Κορέα. Η αεροπορική εξυπηρετεί ασιατικούς προορισμούς από την Ατλάντα, το Ντιτρόιτ, και το Σιάτλ και σημειώνει μείωση της ζήτησης. Η αεροπορική επιδιώκει να ξεκινήσει τα δρομολόγια προς την Κορέα και τη Μανίλα στα τέλη Μαρτίου.

Bamboo Airways

Αναστέλλει τις πτήσεις προς το Βιετνάμ και τη Ν. Κορέα. Η βιετναμέζικη αεροπορική πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ των προορισμών Da Nang, Σεούλ και Nha Trang.

Jin Air

Ακυρώνει τις πτήσεις από το Μπουσάν και τη Σεούλ σε πόλεις στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, το Γκουάμ, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία.

Vietnam Airlines

Ακυρώνει τις πτήσεις από μεταξύ Σεούλ και Ανόι, ενώ οι υπόλοιπες πτήσεις μεταξύ των 2 χωρών παραμένουν ως έχουν.

Korean Air

Έχει αναστείλει τις πτήσεις προς το Νταεγκού και σε προορισμούς εκτός της Κίνας, όπως η Ταϊβάν, το Ουλαν Μπατόρ και η Μογγολία. Έχει διακόψει, επίσης, και τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ έχει επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε μη-Ισραηλινούς επιβάτες από τη Ν. Κορέα.

T’Way Air

Μειώνει πτήσεις προς την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Λάος, τις Φιλιππίνες, τη Σαϊπάν, την Ιαπωνία και Γκουάμ μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Philippine Airlines

Ακυρώνουν τις πτήσεις προς την Ταϊβάν ύστερα από κυβερνητική εντολή μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Singapore Airlines και SilkAir

Οι ακυρώσεις πτήσεων επηρεάζουν τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, το Μπρουνέι, την Καμπότζη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Ν. Ζηλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σρι Λάνκα, τη Ν. Αφρική, το Νεπάλ, τις Μαλδίβες, την Ιαπωνία, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και Γαλλία.

Iraqi Airways

Ακυρώνει τις πτήσεις προς το γειτονικό Ιράν ύστερα από την έξαρση του ιού.

Jazeera Airways

Αναστέλλει τις πτήσεις προς Ιράν και Ιράκ, ύστερα από την κυβερνητική εντολή για ακύρωση των πτήσεων μεταξύ του Κουβέιτ και πλήθους προορισμών στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Kuwait Airways

Ακυρώνει πτήσεις προς το Ιράν, το Ιράκ, την Ταϊλάνδη και την Ιταλία.

Thai Airways

Διακόπτει τις πτήσεις προς την Ταϊλάνδη, τη Ν. Κορέα, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, το Μπαγκλαντές, την Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι και τα τέλη του Μαρτίου.

Japan Airlines

Διακόπτει τις πτήσεις μεταξύ Τόκιο και Ν. Κορέας επηρεάζοντας τα δρομολόγια Τόκιο-Σεούλ και Τόκιο-Μπουσάν, καθώς και Κανσάι-Ταϊπέι μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Oman Air

Ακυρώνει τις πτήσεις προς το Ιράν ύστερα από οδηγία της εναέριας ρυθμιστικής αρχής του Ομάν.

Turkish Airlines

Ακυρώνουν μέχρι τις 10 Μαρτίου όλες τις πτήσεις προς το Ιράν εκτός από την Τεχεράνη.

Emirates

Μέχρι και σήμερα ακυρώνουν τις πτήσεις μεταξύ Μπαχρέιν και Ντουμπάι, ενώ αναστέλλουν επ’αόριστον τις πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Τεχεράνης, ύστερα από οδηγίες που έχουν εκδώσει οι κυβερνήσεις των δύο κρατών.

FlyDubai
Ακυρώνουν τις πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και πλήθος πόλεων στο Ιράν.
Cathay Pacific

Στη μειωμένη ζήτηση πτήσεων προς το Χονγκ Χονγκ εν μέσω του Κορωνοϊού και των απεργιών έρχεται να προστεθεί και η 48ωρη απαγόρευση πτήσεων προς το Ντουμπάι και το Μπαχρέιν.

Royal Jordanian

Ακυρώνουν τις πτήσεις μεταξύ Αμάν και Ρώμης λόγω της έξαρσης του ιού στη Β. Ιταλία.

MIAT Mongolian Airlines

Ακυρώνουν τις πτήσεις προς τη Ν.Κορέα ύστερα από την κυβερνητική εντολή απαγόρευσης. Η εθνική αεροπορική από τη Μογγολία συνδέει τη Σεούλ με το Ουλάν Μπατόρ.

Πηγή: businessinsider.com