Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus επιβεβαίωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε μερική αποκατάσταση της παραγωγής αεροσκαφών, καθώς οι γραμμές παραγωγής της στη Γαλλία και στην Ισπανία θα λειτουργήσουν σήμερα, μετά την τετραήμερη διακοπή της λειτουργίας τους, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μερικά συνδικάτα εργαζομένων στη Γαλλία δήλωσαν το Σάββατο ότι αποφάσισαν την επανέναρξη της παραγωγής, αλλά σε χαμηλότερους από τους κανονικούς ρυθμούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, η Airbus δήλωσε ότι οι γραμμές παραγωγής της Γαλλία και Ισπανία θα λειτουργήσουν μερικώς σήμερα, μετά τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων και ελέγχων ασφαλείας.

H Airbus συνεχίζει να υποστηρίζει την εργασία στο σπίτι όπου είναι δυνατόν. Ορισμένοι υπάλληλοι θα κληθούν να επιστρέψουν για να στηρίξουν τη συνέχεια της επιχείρησης μετά την εφαρμογή αυτών των νέων μέτρων. Τον Φεβρουάριο, η γραμμή της Airbus στην Τιαντζίν, Κίνα, άνοιξε ξανά μετά από μια προσωρινή διακοπή παραγωγής που σχετίζεται με την έκρηξη του κορωνοϊού και τώρα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η Airbus υποστηρίζει όσους ασχολούνται με τις υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και τις δημόσιες υπηρεσίες που βασίζονται στα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα, τους δορυφόρους και τις υπηρεσίες τους για την εκπλήρωση των κρίσιμων αποστολών τους.

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες, η Εταιρεία έχει δωρίσει χιλιάδες μάσκες προσώπου σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα δοκιμαστικά αεροσκάφη για να αποκτήσει μεγαλύτερες ποσότητες από προμηθευτές στην Κίνα.

Μια πρώτη πτήση με δοκιμαστικό αεροσκάφος A330-800 μετέφερε αυτό το Σαββατοκύριακο περίπου 2 εκατομμύρια μάσκες από την Tianjin πίσω στην Ευρώπη, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων θα δωροδοτηθεί στις ισπανικές και γαλλικές αρχές. Επιπλέον προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν κι άλλες πτήσεις τις επόμενες ημέρες.

«Η Υγεία και Ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα στην Airbus, έτσι ώστε οι σταθμοί εργασίας στις εγκαταστάσεις μας στη Γαλλία και την Ισπανία θα ανοίξουν ξανά μόνο εάν πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα. Θα ήθελα να χαιρετίσω την ισχυρή δέσμευση των υπαλλήλων μας για διασφάλιση της συνέχειας των επιχειρήσεων σε στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους μας και με άλλους ενδιαφερόμενους.

Ταυτόχρονα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό και να περιορίσουμε την εξάπλωσή του. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις αξίες μας  και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην κοινωνία σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές », δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Airbus, Guillaume Faury.

Η Airbus δεσμεύεται να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων της, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα παράδοσης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους πελάτες της.