Σε αναγκαστική άδεια βγάζει η Airbus προσωπικό 3.000 εργαζομένων της σε μονάδες στη Γαλλία, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά την εκτεταμένη αναγκαστική αποχή τους από την εργασία την περίοδο του καθολικού και προτεσταντικού Πάσχα, που επεκτάθηκε χρονικά λόγω του κορωνοϊού.

Το προσωπικό στις μονάδες παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών σε Τουλούζ, Ναντ και Σεν Ναζέρ βγαίνει σε άδεια από τη Δευτέρα μέχρι τα μέσα Μαΐου, μετά από σχετική συμφωνία με τα συνδικάτα, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το μέτρο αφορά εργαζόμενους που λόγω της φύσης της δουλειάς τους δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και θα μπορούσαν να επεκταθούν ακόμη περισσότερο χρονικά, στη βάση της απόφασης της εταιρείας να περικόψει την παραγωγή της κατά το ένα τρίτο.

Η Airbus επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εργαζόμενοι στο Μπράουτον της Ουαλίας και στο Φίλτον της Αγγλίας θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες απουσίας, τη Δευτέρα.

Η εταιρεία επέκτεινε αναγκαστικά το κλείσιμο μονάδας της στον Καναδά, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της καναδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Guillaume Faury, CEO της Airbus, δήλωσε την Πέμπτη στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η διοίκηση βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά την περικοπή μόνιμων θέσεων απασχόλησης, ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

Δείτε κι αυτό: Εμφύλιος στην EasyJet για την ακύρωση παραγγελίας 100 Airbus