Η Airbus Corporate Jets κυκλοφόρησε το επιχειρηματικό τζετ ACJ TwoTwenty, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο είδος στην αγορά «Xtra Large Bizjet». Αυτή η κίνηση περιλαμβάνει για πρώτη φορά έναν ευέλικτο κατάλογο καμπίνας, που καλύπτει τις απαιτήσεις των κατηγοριών business jet μεγάλου εύρους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η διαρρύθμιση της καμπίνας, γίνεται ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη, ενώ το νέο αεροσκάφος καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, χάρη στην πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας, που προσφέρει μεγάλη οικονομία και αξιοπιστία.

Παράλληλα, ενώ δεν χρειάζεται παραπάνω χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο, προσφέρει τριπλάσιο χώρο καμπίνας, σε σχέση με άλλα jet, αλλά με το ένα τρίτο λιγότερο λειτουργικό κόστος, επωφελούμενο από την υψηλή απόδοση της τελευταίας οικογένειας A220 της Airbus.

Το ACJ TwoTwenty είναι ένα αεροσκάφος βασισμένο στο A220-100 της Airbus, με προηγμένα υλικά και τεχνολογίες αιχμής. Θα προσφέρει δύο φορές καλύτερη συνδεσιμότητα, Wi-Fi σε όλη την καμπίνα, ηλεκτροχρωμικά παράθυρα και φωτισμό LED.

Το ACJ TwoTwenty θα έχει αυξημένη εμβέλεια που του επιτρέπει να πετάει σε ύψος έως και 5.650 πόδια / 10.500 μ. (πάνω από 12 ώρες πτήσης), συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με το Λος Άντζελες, τη Μόσχα με τη Τζακάρτα, το Τόκιο με το Ντουμπάι, το Πεκίνο με τη Μελβούρνη.

Ηδη, οι πρώτες 6 παραγγελίες έχουν δοθεί, δύο από την Comlux Aviation και τέσσερις από ιδιώτες. Η κυκλοφορία του πρώτου ACJ TwoTwenty, θα γίνει στις αρχές του 2023.