Η Airbus παρέδωσε τον Νοέμβριο 64 νέα αεροσκάφη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παραδόσεων στο 11μήνο σε 477 αεροσκάφη, που είναι μειωμένος κατά 34% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με το Reuters, από τις παραδόσεις του Νοεμβρίου, 7 αφορούν αεροσκάφη A350 ευρείας και 56 αεροπλάνα μονού διαδρόμου, συμπεριλαμβανομένων 54 της οικογένειας A320neo στενής ατράκτου. Οι παραδόσεις του Νοεμβρίου ήταν χαμηλότερες από τις 72 που ολοκλήρωσε η εταιρεία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους αλλά και κατά 17% μειωμένες σε σχέση με τις 77 παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, για την Airbus είναι ότι τον Νοέμβριο δεν ανακοίνωσε καμία νέα συμφωνία πώλησης αεροσκαφών. Σημειώνεται ότι είναι ο τέταρτος μήνας συνολικά από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας στην Ευρώπη που η εταιρεία δεν ανακοινώνει κάποια νέα συμφωνία.

Ωστόσο, έχει ακόμη να διεκπεραιώσει 7.302 παραγγελίες, αριθμός που ισοδυναμεί με περισσότερο από μια δεκαετία παραγωγής με τον τρέχοντα χαμηλό ρυθμό παραγωγής.