Τη νέα λίστα με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2021 δημοσιοποίησε η Airline Ratings.

Το επιτελείο της Airline Ratings μελέτησε διεξοδικά τα στοιχεία από 385 αεροπορικές εταιρείες, συγκρίνοντας παράγοντες όπως τα ατυχήματα, σοβαρά και πιο ήπια, αλλά και η κατάσταση και η ηλικία των στόλων.

«Η πρόκληση γι’ αυτή τη χρονιά ήταν ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που πέταξαν, όμως οι κορυφαίες στη λίστα μας συνέχισαν να λειτουργούν ή είχαν μικρό περιορισμό στις πτήσεις τους» δήλωσε σχετικά στο CNN ο Τζέφρι Τόμας, επικεφαλής της Airline Ratings.

Για το 2021 η μεγάλη νικήτρια είναι η Αυστραλιανή Qantas, με την Airline Ratings να την επιβραβεύει για την προσήλωσή της στην επανεκπαίδευση των πιλότων της, ώστε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους μετά τα… κενά «αέρος» που προκάλεσε η πανδημία. Η Airline Ratings διαπίστωσε ότι ένας πιλότος Boeing 737 της Qantas πρέπει να κάνει μια εκπαίδευση έξι ημερών προτού επιστρέψει στους ουρανούς. Η Qantas, που από το 1951 -δηλαδή για περίπου 70 χρόνια- δεν έχει καταγεγραμμένο συμβάν με απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταλαμβάνει την πρωτιά για τρίτη συναπτή χρονιά.

Σύμφωνα με την Airline Ratings, οι 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2021 είναι οι εξής:

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. Eva Air
7. Etihad Airways
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific
10. British Airways