Τη διεύρυνση της βάσης της στο Ρέικιαβικ σε κόμβο για πτήσεις στη Β. Αμερική σχεδιάζει η νέα ισλανδική αεροπορική low cost εταιρία Play το ερχόμενο έτος.

Δύο μήνες μετά την πρώτη της πτήση, η εταιρία ανέφερε ότι έκανε αίτηση στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για έγκριση ώστε να μπορεί να εκτελεί πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Η έναρξη των δρομολογίων προς τις ΗΠΑ σχεδιάζεται για το 2022 χωρίς να έχουν προσδιοριστεί οι προορισμοί, όμως η εταιρία αναφέρει ότι σχεδιάζει να εξυπηρετήσει τις μητροπολεις στις ανατολικές ακτές όπως η Ν. Υόρκη ή η Βοστόνη.

Η εταιρία, η οποία αποτελεί διάδοχο της Wow Air που πτώχευσε το 2019, στα τέλη Ιουνίου ξεκίνησε πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και ευρωπαϊκών πόλεων. Από τις 2 Ιουλίου το Βερολίνο εξυπηρετούνταν δύο φορές την εβδομάδα και από τα μέσα Σεπτεμβρίου η συχνότητα των πτήσεων αυτών θα αυξηθεί σε 4 την εβδομάδα. Την Άνοιξη θα προστεθούν περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης στην Ευρώπη και τη Γερμανία.

Ο αερομεταφορέας εισέρχεται στον ανταγωνισμό με τον εθνικό αερομεταφορέα Icelandair ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί τον κόμβο του Ρέικιαβικ για πτήσεις με στάση προς τη Β. Αμερική. Η εταιρία Play αξιοποιεί ένα στόλο αεροσκαφών που αποτελείται από τρία Airbus A321 Neo ενώ άλλα τρία πρόκειται να προστεθούν σε αυτόν το 2022, με διεύρυνσή του σε 15 αεροσκάφη μέχρι το 2025.