Η Boeing Co παρέδωσε το πρώτο αεροσκάφος KC-46A στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, πρόκειται για την πρώτη παράδοση αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού του ίδιου τύπου, που έγινε σε έναν πελάτη της Boeing εκτός των ΗΠΑ καθώς οι κλιμακούμενες εντάσεις με την Κίνα ωθούν την Ιαπωνία στην αύξηση των αμυντικών δαπανών της. Η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας (JASDF) παρέλαβε το αεροσκάφος υπό την υλοποίηση συμβολαίου που υπογράφτηκε το 2017.

Η Boeing από την πλευρά της, χαρακτήρισε την παράδοση του KC-46Α ως “μία σημαντική εξέλιξη” για τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού. Τόσο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όσο και η JASDF παρήγγειλαν αρχικά ένα αεροσκάφος KC-46A, αλλά από τότε έκαναν χρήση των επιλογών που είχαν για τρία ακόμη αεροσκάφη.

Από την πλευρά της, η Boeing προωθεί το KC-46A ως το πιο σύγχρονο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού που διαθέτει και το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους αισθητήρες, έχοντας την ικανότητα να μεταφέρει φορτία και επιβάτες, ενώ ανεφοδιάζει άλλα αεροσκάφη. Η χθεσινή παράδοση του αεροσκάφους έγινε σε μία περίοδο έντασης για την Ιαπωνία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Κίνας στην Ασία.