Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους του παιδόφιλου δισεκατομμυριούχου χαρακτήρισε «Νο 2» στην υπόθεση την Γκισλέιν Μάξγουελ (κόρη του άλλοτε μεγαλοεκδότη και βουλευτή των Εργατικών, Ρόμπερτ) ενώ ένα από τα θύματα κατήγγειλε πως τουλάχιστον μία φορά η κατηγορουμένη συμμετείχε στην κακοποίησή της 

Από τους πρώτους που κατέθεσαν στην πολύκροτη δίκη ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους του Επστάιν και ένα από τα θύματα.

Ο πρώην πιλότος του Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια στη φυλακή, κατέθεσε χθες στο δικαστήριο πως διάσημα ονόματα μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, είχαν πετάξει με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία. Ο πιλότος, Λάρι Βισόσκι, είπε ότι συνήθως ειδοποιούνταν εάν ο Κλίντον ή επιβάτες υψηλού προφίλ σαν αυτόν, επρόκειτο να πετάξουν μαζί του. Θυμήθηκε επίσης πως ο διάσημος βιολιστής Ιτζάκ Πέρλμαν πέταξε στο Μίσιγκαν με τον Επστάιν ενώ ανέφερε κι άλλα ονόματα, όπως το γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Άντριου, δύο γερουσιαστές, τους Τζορτζ Μίτσελ και Τζον Γκλεν καθώς και τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι.

Όσο για τον Μπιλ Κλίντον, ο εκπρόσωπός του είχε παραδεχτεί στο παρελθόν πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πετάξει με το αεροπλάνο του Τζέφρι Επστάιν τέσσερις φορές, αλλά είπε πως ο Κλίντον δεν γνώριζε τίποτα για τα «τρομερά εγκλήματα» του Επστάιν.

«Το 2002 και το 2003, ο Πρόεδρος Κλίντον πραγματοποίησε συνολικά τέσσερα ταξίδια με το αεροπλάνο του Τζέφρι Έπσταϊν: Ενα στην Ευρώπη, ένα στην Ασία και δύο στην Αφρική, που περιελάμβαναν στάσεις σε σχέση με το έργο του Ιδρύματος Κλίντον», ο εκπρόσωπος του Κλίντον, Άνγκελ Ουρένα είχε δηλώσει το 2019.

Ο πρώην πιλότος κατέθεσε επίσης πως η Μάξγουελ ταξίδευε συχνά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Τζέφρι Επστάιν μεταξύ 1994 και 2004 και πως ήταν το «Νο 2» του Επστάιν και ήταν «το άτομο που χειριζόταν οτιδήποτε άλλο πέρα από τις επιχειρήσεις». Περιέγραψε επίσης τη σχέση του ζευγαριού ως περισσότερο προσωπική παρά επαγγελματική και πως δεν τους είχε δει ποτέ να φιλιούνται ή να πιάνονται χέρι- χέρι.