Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών προειδοποίσε τη Βρετανία ότι μετά τις κυρώσεις κατά της Aeroflot, η Μόσχα θα μπορούσε να εφαρμόσει αντίποινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η απαγόρευση των πτήσεων του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα από το Λονδίνο παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για την ασφαλή και αποτελεσματική των εναέριων οδών μεταξύ των δύο κρατών και η Μόσχα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα σε αντίποινα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία , το Λονδίνο απαγορεύει τις δραστηριότητες της Aeroflot στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης επιβάλλει κυρώσεις σε ορισμένες επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

«Έχει σταλεί ειδοποίηση στις αεροπορικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της συμφωνίας για τις αεροπορικές υπηρεσίες. Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει αντίμετρα σύμφωνα με τις διατάξεις της διακυβερνητικής συμφωνίας προκειμένου ,να συμμορφωθεί η Βρετανία με την αρχή της ισοτιμίας και την παροχή ίσων δικαιωμάτων για τις καθορισμένες αεροπορικές εταιρείες», αναφέρει η ρωσική υπηρεσία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών σημείωσε ότι μόνο στις 25 Φεβρουαρίου, οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει 70 πτήσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο, καθώς και δύο πτήσεις στη γραμμή Λονδίνο-Μόσχα.