H Airbus ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να στέλνει ανταλλακτικά στη Ρωσία και να υποστηρίζει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα αναλύει αν το κέντρο μηχανολογίας, που διατηρεί στη Μόσχα, μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες σε τοπικούς πελάτες με δεδομένες τις δυτικές κυρώσεις. «Η Airbus ανέστειλε τις υπηρεσίες παροχής υποστήριξης σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς και την προμήθεια ανταλλακτικών στη Ρωσία», ανέφερε εκπρόσωπος της Airbus σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το Μηχανολογικό Κέντρο της Airbus στη Ρωσία (ECAR) ανέστειλε όλες τις επιχειρήσεις του ευθυγραμμιζόμενο με τις κυρώσεις», αναφέρεται επίσης στη δήλωση.

«Αναφορικά με τις υπηρεσίες μηχανολογίας που παρέχει το ECAR στους ρώσους πελάτες του, το ECAR αναλύει τις κυρώσεις ελέγχου εξαγωγών για να καθορίσει αν η δραστηριότητα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων», ανέφερε η Airbus υπογραμμίζοντας ότι υπακούει σε όλους τους νόμους.

Το Μηχανολογικό Κέντρο της Airbus στη Ρωσία (Airbus Engineering Centre in Russia, ECAR) ιδρύθηκε το 2003 στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης ανάμεσα στις Airbus, Systema Invest και Kaskol και απασχολεί 200 ρώσους μηχανικούς, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.