Χιλιάδες είναι τις τελευταίες ημέρες οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια των ΗΠΑ  από την Πέμπη 4 Αυγούστου έως την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά οι καταιγίδες, που πλήττουν αυτές τις ημέρες αρκετές Πολιτείες. Από τις 4 έως και τις 6 Αυγούστου, υπήρξαν περισσότερες από 21.000 καθυστερήσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και περισσότερες από 3.200 ακυρώσεις. Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, εξάλλου, ακυρώθηκαν 912 πτήσεις ενώ συνολικά 6.378 πτήσεις είχαν καθυστέρηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Το αεροδρόμιο Chicago O’Hare, λόγω έντονης βροχής είχε τις περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις την Κυριακή, με το 12% των πτήσεων να ακυρώνονται και πάνω από το 40% να καθυστερούν.

Σύμφωνα με την USA Today, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κακοκαιρία, εφάρμοσε προγράμματα καθυστέρησης στις πτήσεις σε μια έκταση άνω των 1.000 μιλίων μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Λόγκαν της Βοστώνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Τζάκσον-Χάρτφιλντ στην Ατλάντα.

Στην έκταση αυτή περιλαμβάνονται μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή αεροδρόμια της χώρας – τρία μόνο στην περιοχή της Νέας Υόρκης, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη, δύο στην Ουάσιγκτον και τον κόμβο της American Airlines στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.