Πιλότος αναγκάστηκε να κάνει εκτροπή πτήσης, προκειμένου οι επιβάτες να πάνε τουαλέτα.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε 200 επιβάτες, απογειώθηκε στις 17.00 από τα Κανάρια Νησιά με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Αρχικά ακολούθησε την προβλεπόμενη πορεία, αλλά λίγο πριν φτάσει στον Βισκαικό Κόλπο έστριψε και προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο.

«Η πτήση LS782 της Jet2 με προορισμό το Μάντσεστερ από τα Κανάρια Νησιά μόλις εξετράπη ώστε οι επιβάτες να πάνε τουαλέτα, καθώς οι τουαλέτες του αεροπλάνου είχαν βλάβη» ανέφερε σε ανάρτηση του ο ισότοπος παρακολούθησης πτήσεων Flight Emergency. Η πτήση παρέμεινε στο έδαφος για πάνω από δύο ώρες και τελικά αναχώρησε στις 21.20. 

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στις 23.00 με καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο ωρών. Οι επιβάτες, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δε δικαιούνται αποζημίωση, αλλά η απρογραμμάτιστη εκδρομή στο Μπιλμπάο θα κοστίσει στην Jet2 χιλιάδες ευρώ σε καύσιμα και τέλη προσγείωσης. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Jet2 διευκρίνισε ότι εκτροπή έγινε για να αδειάσουν οι δεξαμενές της τουαλέτας και απολογήθηκε για την αναστάτωση.

«Η πτήση από τα Κανάρια Νησιά με προορισμό το Μάνστεστερ εξετράπη για να αδειάσει η δεξαμενή της τουαλέτας. Οι πελάτες παρέμειναν στο αεροσκάφος, πριν η πτήση απογειωθεί ξανά για το Μάντσεστερ. Η άνεση και η ευημερία των πελατών μας είναι προτεραιότητα για εμάς, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση» ανέφερε.