Παραγγελία-ρεκόρ για 500 αεροπλάνα τύπου A320 εξασφάλισε η Airbus από την ινδική εταιρεία IndiGo, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός κολοσσός, κατά την έναρξη της Αεροπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία της αεροναυπηγικής.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στη συμφωνία έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων. Τα αεροπλάνα θα παραδοθούν από την Airbus κατά το διάστημα 2030 – 2035.

«Κανείς δεν έχει κάνει μια παραγγελία τέτοιου μεγέθους», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της IndiGo, Πίτερ Έλμπερς. «Αυτό δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι αερομεταφορείς στην Ινδία, αλλά και τη φιλοδοξία της IndiGo», πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, έπειτα από αυτήν τη συμφωνία οι συνολικές παραγγελίες της IndiGo φτάνουν περίπου τα 1.000 αεροπλάνα. Η παραγγελία αυτή επισκιάζει εκείνη της Air India που έγινε νωρίτερα φέτος, για 470 αεροπλάνα από την Airbus και την Boeing, καθώς επιταχύνεται η αναγέννηση του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ινδίας υπό τον όμιλο Tata Group.