Σε ακυρώσεις πτήσεων τις επόμενες ημέρες προς τη Σκιάθο από το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησαν ο Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays και η TUI.

Ο Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays ακύρωσαν όλες τις πτήσεις και τις διακοπές στη Σκιάθο για αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου έως και την επόμενη Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου).

Η TUI ακύρωσε έξι πτήσεις προς το νησί από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι επηρεαζόμενοι παραθεριστές ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να τροποποιήσουν τις διακοπές τους δωρεάν με κίνητρο επανακράτησης 10% ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η TUI ζήτησε από όσους πελάτες της πρόκειται να ταξιδέψουν από τις 8 Σεπτεμβρίου και μετά προς τη Σκιάθο να παρακολουθούν τις προγνώσεις για τον καιρό και να είναι σε επαφή μαζί της για να έχουν άμεση πληροφόρηση. Όσοι θέλουν να αλλάξουν τις διακοπές τους, μπορούν να το πράξουν δωρεάν με κίνητρο 10% για επανακράτηση.

Οι Jet2 και Jet2holidays ανέφεραν ότι οι ακυρώσεις προκλήθηκαν από «έκτακτες συνθήκες» και έγιναν με γνώμονα το συμφέρον των πελατών. Αυτό είναι το σωστό για να επιτρέψουμε στο νησί και τον πληθυσμό του να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα μετά τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού για όσους βρίσκονται στη Σκιάθο και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διακοπών τους.

Η TUI ανέφερε επίσης: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ασυνήθιστες δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε μικρό αριθμό προορισμών σε όλη την Ευρώπη, κάτι που γνωρίζουμε ότι προκαλεί ανησυχία σε ορισμένους από τους πελάτες μας, που πρόκειται να ταξιδέψουν” Και απευθυνόμενη σε αυτούς τους πελάτες, τους διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί ενεργά τις καιρικές συνθήκες σε όλους τους προορισμούς και ότι τα ταξίδια, όταν πραγματοποιηθούν, θα είναι απολύτως ασφαλή. Ο τουρ οπερέιτορ δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους πελάτες για αλλαγή στην ημερομηνία ταξιδιού ή επιλογή άλλου προορισμού.