Ένα Boeing 787 Dreamliner αποτέλεσε το πρώτο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα, διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η Boeing είχε ήδη γίνει «πρώτη είδηση» τον περασμένο Ιούνιο όταν ένα νέο 747-8 Freighter διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό, χρησιμοποιώντας εν μέρει βιοκαύσιμα.


Στις 16 Απριλίου ένα 787 Dreamliner της εταιρείας πέτυχε ένα παρόμοιο επίτευγμα, όταν διέσχισε τον Ειρηνικό χρησιμοποιώντας ένα μίγμα βιοκαυσίμων. Δεν ήταν μόνο η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε τέτοιο μίγμα καυσίμου σε 787, επιπλέον ήταν το πρώτο αεροσκάφος που διέσχισε τον μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα.


Το μίγμα καυσίμου αποτελούνταν κυρίως από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια τα οποία αναμίχθηκαν με τυπικό αεροπορικό καύσιμο. Ωστόσο, η Boeing δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις αναλογίες του μίγματος.


Το αεροσκάφος, που επιχειρεί με την ιαπωνική All Nippon Airways, πραγματοποίησε μία πτήση μεταφοράς από το Delivery Center της Boeing στο Everett της Washington προς το αεροδρόμιο Haneda του Τόκυο. Εκτιμάται ότι κατά την διάρκεια της πτήσης παράχθηκαν 30% λιγότερα καυσαέρια σε σχέση με ένα ανάλογου μεγέθους συμβατικό αεροσκάφος. Περίπου 10% της μείωσης επιτεύχθηκε λόγω της επιλογής του συγκεκριμένου καυσίμου, ενώ το υπόλοιπο 20% επιτεύχθηκε χάρη στους νέους, πιο αποδοτικούς κινητήρες του αεροσκάφους. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα συνθετικά υλικά κατασκευής της ατράκτου.