Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου απέστειλε επιστολή προς τους εμπορικούς διευθυντές της British Airways, της Swissair, της Alitalia και των Τσεχικών Αερογραμμών, προκειμένου να τους καλέσει για να συζητήσει μαζί τους τους λόγους για τους οποίους προτίθενται να διακόψουν τις πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη.


«Θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «υπήρξε διαβεβαίωση από τους σχετικούς φορείς που έχουμε ήδη επικοινωνία, ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και ότι οι συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες είναι διατεθειμένες να κουβεντιάσουν και εφόσον λυθούν κάποια προβλήματα που υπάρχουν, να συνεχίσουν τις πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα».


Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να διακόψουν τις πτήσεις από τον Οκτώβριο και μετά, συνεπώς το υπουργείο θεωρεί ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουν γίνει οι συναντήσεις. «Εφόσον υπάρξουν ρεαλιστικές προτάσεις από τις εταιρείες θα τις αντιμετωπίσουμε. Προφανώς αν μας ζητήσουν κάποια ποσά, που θα είναι απαγορευτικά, δεν θα υπάρχει δυνατότητα. Αν όμως μας ζητήσουν την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων θα φροντίσουμε να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε.