Νέα δρομολόγια προς την Ελλάδα και προς εξωτικούς προορισμούς, 260 νέα αεροσκάφη έως το 2025 και 200 (!) πτήσεις την εβδομάδα από τη χώρα μας, είναι μερικά από τα ευχάριστα νέα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο όμιλος Lufthansa. Ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο, κος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος μας μιλά για τους στόχους του και την καινοτομία της Lufthansa.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

– Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa μετέφεραν 107,7 εκατ. επιβάτες το 2015, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ως νέος γενικός διευθυντής πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο, πείτε μας τα σχέδια και τους στόχους σας για το 2016.
Πρώτα απ’ όλα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο μου δίνει την ευκαιρία να αναλάβω μια τόσο σημαντική θέση. Είχα στενή συνεργασία με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο στο παρελθόν και θα προσπαθήσω να συνεχίσω το πολύ επιτυχημένο έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό απαιτεί προσεκτική παρατήρηση των τάσεων, σωστές αντιδράσεις και προσαρμογή της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου στην εγχώρια αγορά. Από τη μια πλευρά, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά, συνομιλώντας καθημερινά με τους συνεργάτες μας και μαθαίνοντας τις ανησυχίες τους και από την άλλη, γνωρίζουμε καλά τον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις στον κλάδο των επιβατικών αερομεταφορών στο διεθνή στίβο. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Lufthansa, το 2016 προχωρήσαμε σε ενίσχυση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στην τοπική αγορά, παρουσιάζοντας για την καλοκαιρινή σεζόν ένα πρόγραμμα 200 πτήσεων από την Ελλάδα. Φέτος, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου, εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, το Ηράκλειο, την Κω και τη Ρόδο, θα εξυπηρετούν και δύο ακόμα νέους νησιωτικούς προορισμούς, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα.
Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς το προϊόν που προσφέρουμε στους Ελληνες και Κύπριους πελάτες μας, αλλά και να προσφέρουμε σε τουρίστες από όλη την Ευρώπη μια ευρεία γκάμα επιλογών για διακοπές στα ωραιότερα ελληνικά νησιά.

– Η νέα καμπάνια «Hopping around Europe» καλεί το ταξιδιωτικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα την Ευρώπη. Γιατί κάποιος να επιλέξει να ταξιδέψει με την Lufthansa; Χαμηλό- τεροι ναύλοι, νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις ή όλα αυτά μαζί;
Μέσω των κόμβων της στη Φρανκφούρτη και στο Μόναχο, η Lufthansa συνδέει την Ελλάδα με όλη την Ευρώπη και με πτήσεις που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν, ικανοποιώντας κάθε ταξιδιωτική ανάγκη. Η Ευρώπη έχει ιδανικούς προορισμούς για ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις, που μπορούν να γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Αρκετοί πιστεύουν ότι ένα ταξίδι αναψυχής στην Ευρώπη απαιτεί και ένα υψηλο budget, όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αν κάποιος ενημερώνεται και κάνει έναν καλό προγραμματισμό, μπορεί να εξερευνήσει τις αμέτρητες ομορφιές της Γηραιάς Ηπείρου, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει υπέρογκα ποσά. Η Lufthansa δημιούργησε νέα εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μέσω της οποίας οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για τις ταξιδιωτικές προτάσεις και τις ισχύουσες προσφορές. Επίσης το newsletter μας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να λαμβάνουν τακτικά τα νέα μας και να εκμεταλλεύονται τις ελκυστικές προσφορές της Lufthansa. Επιπλέον, από το 2015 προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις, δίνοντας στους επιβάτες μας τη δυνατότητα να αποφασίσουν μόνοι τους ποιες υπηρεσίες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και να πληρώσουν, επιλέγοντας ανάμεσα από 3 διαφορετικές κατηγορίες ναύλων της Economy Class.

TZEVELEKOS3

– Από τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού, η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων. Θεωρείτε ότι αυτό θα αποτελέσει βασική διαφορά σας σε σύγκριση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες;
Με γνώμονα την ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των ταξιδιωτών, οι περισσότεροι από τους οποίους σήμερα ταξιδεύουν με ένα τουλάχιστον smartphone, επενδύουμε διαρκώς σε τεχνολογικές υποδομές και καινοτόμες εφαρμογές. Η Lufthansa πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ήδη εξοπλίσει περισσότερα από 100 αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων με ευρυζωνικό ασύρματο δίκτυο μέσω της πλατφόρμας Flynet. Από φέτος ξεκινά και ο εξοπλισμός της οικογένειας των A320 με ένα παρόμοιο προϊόν, ενώ στόχος μας είναι να πετύχουμε πλήρη κάλυψη του στόλου των A319, A320, A321 έως το 2018.
Μέσω του Flynet, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα μπορούν να περιηγούνται στο διαδίκτυο, να στέλουν μηνύματα και να αποκτούν πρόσβαση στα social media καθόλη τη διάρκεια της πτήσης και μάλιστα με την ίδια ποιότητα και ταχύτητα που απολαμβάνουν στις κατ’ οίκον συνδέσεις.
Και δεν μένουμε μόνο στην παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο εντός των αεροσκαφών. Η Lufthansa είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που ήδη χρησιμοποιεί τη βραβευμένη πλατφόρμα Board Connect και προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα streaming ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, μουσικής και E-journals μέσω της εφαρμογής Lufthansa Entertainment που είναι διαθέσιμη σε 20 αεροσκάφη τύπου A321.

– Μία από τις επενδύσεις της Lufthansa είναι και η αγορά drones. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Ο όμιλος Lufthansa προχώρησε μέσω της Lufthansa Aerial Services σε συνεργασία με την DJI, την κορυφαία εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ανταλλάσσοντας την τεχνογνωσία τους με στόχο τη βελτιστοποίηση της τεχνολογίας των drones και την ανάπτυξη νέων εμπορικών εφαρμογών.
Παράλληλα, ο όμιλος Lufthansa απέκτησε έναν στόλο drones, τον οποίο θα διαχειρίζεται η Lufthansa Aerial Services και εκτός των άλλων θα χρησιμοποιεί σε συνεργασία με την αδελφή εταιρεία Lufthansa Technik για τη διενέργεια κοινών επιθεωρήσεων των επιφανειών των αεροσκαφών της Lufthansa.
Τέλος η Lufthansa Flight Training θα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης πιλότων για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).