Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου το Σάββατο, αφού κεραυνός έπληξε το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων των αεροσκαφών στη διάρκεια καταιγίδων, κατά τις οποίες έπεσαν περισσότεροι από 64.000 κεραυνοί.

Όπως μετέδωσε το BBC, το Σάββατο το βράδυ,  καταγράφηκαν περίπου 15.000 κεραυνοί μέσα σε τέσσερις ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βρετανικός ουρανός φωτίστηκε στη διάρκεια της νύκτας από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και υπήρξαν πληροφορίες για πλημμύρες και για σπίτια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Το Στάνστεντ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου και σημαντικός κόμβος της εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως.

«Δυστυχώς πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο σύστημα του αεροδρομίου για την τροφοδοσία των αεροπλάνων με καύσιμα εξαιτίας κεραυνού», δήλωσε εκπρόσωπος.

Τέλος, σημειώνεται ότι το σύστημα τροφοδοσίας επισκευάσθηκε την Κυριακή το πρωί, όμως οι ταξιδιώτες προειδοποιήθηκαν να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο πριν ταξιδέψουν και επιβάτες που έμειναν κλεισμένοι πολλή ώρα μέσα σε αεροπλάνα διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter ότι δεν τους δίνονταν εξηγήσεις για την καθυστέρηση.