Το θέμα του αεροδρομίου «Διαγόρας», λόγω της μη αποπεράτωσης των έργων αποκατάστασής του, παρ’ ότι ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός.
«Η εικόνα που δίδεται στους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ αρνητική, καθώς στο αεροδρόμιο περνούν τις πρώτες και τελευταίες στιγμές των διακοπών τους» αναφέρει βουλευτής, ρωτώντας τον υπουργό τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος, που είναι η άριστη λειτουργία του αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο έχει περιέλθει στην Fraport.

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
«Επανερχόμαστε στο ζήτημα του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, για το οποίο είχαμε υποβάλει ξανά επίκαιρη ερώτηση τον Ιούλιο του 2018 η οποία δεν απαντήθηκε. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε στάδιο εργασιών για την βελτίωση της λειτουργίας του. Όμως η τουριστική κίνηση στη Ρόδο έχει ξεκινήσει λόγω Πάσχα (Καθολικών και Ορθόδοξων) με ήδη 60 τσάρτερ να προσγειώνονται στο νησί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.
Όπως αναφέρεται εκτενώς από τον τοπικό τύπο, η μη αποπεράτωση των έργων δημιουργεί δυσλειτουργία στο αεροδρόμιο ή οποία θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο με την πύκνωση των αφίξεων και των αναχωρήσεων τα προσεχή Σαββατοκύριακα και, σε όλη τη συνέχεια καθώς η τουριστική περίοδος για το νησί ξεκινά τώρα. Επιπλέον, αλλά καθόλου ασήμαντο, η εικόνα που δίδεται στους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ αρνητική καθώς στο αεροδρόμιο περνούν τις πρώτες και τις τελευταίες στιγμές των διακοπών τους
Επειδή στο τρίτο σε αφίξεις τουριστών αεροδρόμιο στη χώρα, με περίπου 2.000.000 επιβάτες ετησίως, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η λειτουργικότητα προκειμένου να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και να μην δυσφημεί τη Χώρα διεθνώς,
Ερωτάται ο Υπουργός:
Τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος που είναι η άριστη λειτουργία του αεροδρομίου σε επίπεδο ευρωπαϊκών αεροδρομίων;».

Την ανησυχία τους, ωστόσο, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει τη φετινή τουριστική περίοδο το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» εξέφρασαν και οι τουριστικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου στο νησί μετά από πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωσή τους γύρω από την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν  το 1/3 του τμήματος των αφίξεων έχει δεσμευτεί με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος που απομένει ο οποίος γεμίζει ασφυκτικά στην άφιξη και μόνο ενός αεροσκάφους της γραμμής εσωτερικού. 

Από την άλλη ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων έξω από το αεροδρόμιο έχει περιοριστεί κατά περίπου 20 θέσεις μετά τις αλλαγές και την ανακατασκευή του, και έτσι η κατάσταση θα χειροτερέψει αφού και με τον προηγούμενο σχεδιασμό πάλι υπήρχε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση όλων των οχημάτων.

Επίσης δεν επαρκούν οι διαθέσιμοι χώροι μέχρι την επιβίβαση των τουριστών έξω από το κτήριο, δεν υπάρχουν και σημεία όπου θα μπορούν τα πρακτορεία να τοποθετούν τα stands προς εξυπηρέτηση των πελατών τους, ενώ έχει αφαιρεθεί και η τέντα που υπήρχε για προστασία από τον ήλιο και τη βροχή.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη μπορεί να έγιναν έργα στην πίστα και να αυξήθηκε ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών και να επεκτάθηκαν οι χώροι των καταστημάτων, όμως στους χώρους που θα συνωστίζονται χιλιάδες άτομα πολύ σύντομα, η κατάσταση θα είναι τραγική, και θα υπάρχουν εντάσεις και προβλήματα. Θεωρούν δε βέβαιο ότι το κυκλοφοριακό κομφούζιο θα είναι άνευ προηγουμένου και το μποτιλιάρισμα χειρότερο από πέρσι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Fraport,  στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ολοκληρώθηκαν τα παρακάτω έργα:
    Ανακατασκευή της πίστας και σήμανση
–  
 Τοποθέτηση 14 νέων counter στο νέο σταθμό
–  
 Επανασχεδιασμός και λειτουργία του χώρου στάθμευσης λεωφορείων (απομένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες)
–  
 Δημιουργία 4 νέων εξόδων στο χώρο extra Schengen
–  
 Ανακατασκευή της τουαλέτας απέναντι από την έξοδο 8

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:
    Πρόσθεση 14 νέων counter στο νέο σταθμό που προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι τις 10 Μαΐου
–  
 Πρόσθεση 17 νέων counter στον παλιό σταθμό που προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι τις 22 Μαΐου

Μέχρι τότε οι ανάγκες θα καλυφθούν με τη χρήση φορητών counter.

Επίσης:
    Κλιματισμός, ο οποίος ειδικά στον παλιό σταθμό προγραμματίζεται να παραδοθεί μέχρι τις 31 Μαΐου
–  
 Νέα τουαλέτα θα δημιουργηθεί στο χώρο των αφίξεων που προγραμματίζεται να παραδοθεί μέχρι τις 31 Μαΐου
–  
 Νέα τουαλέτα θα δημιουργηθεί στην έξοδο Ν6 που προγραμματίζεται να παραδοθεί μέχρι τις 22 Μαΐου
–  
 Νέα τουαλέτα θα δημιουργηθεί στον παλιό σταθμό στο χώρο check-in που προγραμματίζεται να παραδοθεί μέχρι τις 22 Μαΐου
–  
 Νέες έξοδοι στο χώρο extra Schengen που προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι τις 22 Μαΐου