Η Boeing βρίσκεται σε συνομιλίες με πιθανούς πελάτες σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους μεσαίας κατηγορίας για να έχει ένα αντίβαρο στον μεγάλο της αντίπαλο την Airbus που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως δήλωσε την Τρίτη ένα στέλεχος της Boeing.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο αεροσκάφος, που είναι γνωστό ως 737 MAX 10Χ, θα προσφέρει μεγαλύτερο εύρος στον σημερινό στόλο από μονόκλιτα αεροσκάφη της Boeing, και θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το Airbus A321neo, καθώς θα μεταφέρει έως και 240 επιβάτες.

Τέτοια αεροπλάνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες αποτελούν βασικό κομμάτι στην «πίτα» της αγοράς για τους δύο κατασκευαστές αεροσκαφών. Έχουν κατασκευαστεί για cross-country διαδρομές, όπως από Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες.

“Η Boeing δραστηριοποιείται ενεργά σε συζητήσεις με τους πελάτες της σχετικά με το 737 MAX 10Χ,” ανέφερε σε blog της εταιρείας ο Randy Tinseth της Boeing. “Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη επεκτείνει τις δραστηριότητές που προσφέρουμε σε μερικούς από αυτούς τους πελάτες.”

Το νέο αεροσκάφος Boeing αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2020, δήλωσε ο Randy Tinseth, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ για το εμπορικό τμήμα της Boeing.

 

Πηγή: Daily Mail