Η Airportia αποτελεί έναν νέο παγκόσμιο οδηγό πτήσεων και αεροδρομίων με πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τις πτήσεις παγκοσμίως.

Τα δεδομένα πτήσεων της Airportia συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο από πλήθος παγκόσμιων πηγών εναέριας κυκλοφορίας.

Την περίοδο αυτή λόγω της πανδημίας, έχει ξεκινήσει μια ανάλυση στις ακυρώσεις των πτήσεων διεθνώς ώστε να υπάρχει μια αίσθηση ρυθμού με τον οποίο οι χώρες «κλείνουν» και «ανοίγουν» τον εναέριο χώρο τους.

Αυτό το καταφέρνει μέσω του “Globalia Flight Disruption Monitor” Airportia Coronavirus μέσω του οποίου παρακολουθεί και χαρτογραφεί τα εξής:

– Ποιες πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως και ανά χώρα κατανεμημένες κατά εγχώριες, διεθνείς και συνολικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που ακυρώθηκαν την προηγούμενη ημέρα και το ποσοστό ακύρωσης πτήσεων για την προηγούμενη ημέρα.

– Το διάγραμμα ακύρωσης πτήσης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα ποσοστά ακύρωσης για συνολικές, εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως και για διαφορετικές χώρες.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στα ονόματα των χωρών εδώ για να δείτε τη διαφορά στα διαγράμματα μεταξύ: Κίνας, Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών και να χρησιμοποιήστε τον χάρτη και το μενού για να δείτε διαγράμματα για όλες τις άλλες χώρες.

– Ο παγκόσμιος χάρτης ακύρωσης πτήσης είναι μια χαρτογράφηση των τιμών ακύρωσης πτήσεων ανά χώρα, παρέχοντας στιγμιαίες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη του κόσμου που επηρεάζονται περισσότερο από τις ακυρώσεις λόγω του κορωνοιού (COVID-19).

Η Νορβηγία για παράδειγμα είναι μια χώρα όπου το ποσοστό ακύρωσης των πτήσεων της μειώνεται αυτές τις ημέρες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα και να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εδώ.