Πολλές εταιρείες έχουν αναγκαστεί λόγω της πανδημίας να διακόψουν τα δρομολόγια των αεροσκαφών τους, όπως η Brussels Airlines, τα οποία μένουν ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μεταφέρουν ξανά ταξιδιώτες σε διάφορους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, η Brussels Airlines σε βίντεο που ανέβασε, δείχνει πώς φυλάσσονται τα αεροπλάνα Airbus A330, εν μέσω ακυρώσεων πτήσεων λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τα παράθυρα των αεροσκαφών σφραγίζονται με ταινία και οι θέσεις καλύπτονται με προστατευτικά. Οι μηχανισμοί προσγείωσης και οι κινητήρες «πακετάρονται», για να αποφευχθεί η δημιουργία φωλιών από πουλιά αλλά και η φθορά.

Επίσης, οι τροχοί πρέπει να περιστρέφονται κάθε μέρα για να αποφεύγεται η φθορά από το βάρος του αεροπλάνου, ενώ έπρεπε να καθαριστεί ένας διάδρομος για να δημιουργηθεί χώρος για όλα τα σταθμευμένα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το να «αποθηκεύεις» και να φυλάς ένα αεροσκάφος Airbus 330, χρειάζεται 400 εργατοώρες.

Αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, έχουν ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι εμπορικές πτήσεις των Brussels Airlines, δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν πριν τις 15 Μαϊου.

Δείτε πώς φυλάσσονται τα αεροσκάφη της Brussels Airlines:

https://www.youtube.com/watch?v=-_LVCuoEe8E&feature=emb_logo